Behandelresultaten

Objectief bewijs?
Omdat een klassiek homeopathische behandeling altijd individueel gegeven wordt is het moeilijk om het bewijs van resultaat objectief te staven. Dit omdat als er tien mensen dezelfde klachten hebben, ze waarschijnlijk alle tien een andere behandeling zullen krijgen.
Dus ik kan alleen kijken naar mijn ervaringen in mijn gezin en praktijk en afgaan op ervaringen van collega homeopaten. Dan kan ik maar tot 1 conclusie komen!
Afhankelijk van de gevoeligheid van iemand, de reactiekracht, ziekteontwikkeling en erfelijke tendensen is er veel winst te behalen! En dit niet altijd op hele korte termijn, maar zeker op langere termijn.

Kinderen
Kinderen reageren over het algemeen zeer goed en snel genezend. Ook al zijn het in het begin vaak maar kleine verschillen, er is een genezende reactie merkbaar. Qua gedrag zie ik ook meestal binnen het eerste en tweede consult een verschil. Van druk, overprikkeld naar nog wel druk, maar beter corrigeerbaar. Of van stil en teruggetrokken, naar meer open. De verschillen lijken klein, maar zijn stiekem al heel groot.

Volwassenen
Bij volwassen is er meestal meer tijd nodig dan die zes weken om blijvend effect te hebben. Dit ook omdat ze natuurlijk al letterlijk langer leven dan kinderen en zo ziekten ook al langer de kans hebben gehad zich te ontplooien. En er speelt natuurlijk ook een grotere medicijnbelasting, waardoor volwassen vaak eerst ‘’schoon schip”moeten maken. Maar ook bij volwassen is er veel winst te behalen. Ook bij chronische ziekten! Al is het soms maar de winst van het niet verder verslechteren. Ook bij acute klachten, zoals rugklachten, hoofdpijn, ontstekingen etc. kan er acuut behandeld worden met homeopathische geneesmiddelen, die dan zeer effectief blijken. De frequentie van het acuut op vlammen wordt minder en de heftigheid ook! Dus ook zeker de moeite waard!