De fysiotherapeutische behandeling

Fysiotherapie met de Bowen techniek
Dit is een fascie-release techniek. Werkzaam op bindweefsel, meridianen, reflexpunten en energiebanen.
De behandeling is zeer ontspannend en doet geen pijn i.t.t. sommige andere fysiotherapeutische handgrepen. In de Bowen behandeling zijn ”rustpauzes” tussen de handgrepen nodig, zodat het lichaam de prikkel kan verwerken.  Het hele lichaam wordt  als het ware “gereset” met deze techniek en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.
Bowen is werkzaam bij zowel fysieke als mentale klachten. Het is toepasbaar bij allerlei soorten klachten bij volwassenen, maar ook bij kinderen.Van spier-  en gewrichtsklachten, tot aan klachten als hooikoorts, astma, hoofdpijn, oedeem, chronische vermoeidheid of fibromyalgie.

Fysiotherapie met de Mulligan techniek
De mulligan techniek is een manuele mobilisatie techniek. Het verschil met manuele therapie is dat mulligan met actieve mobilisatie werkt. Dit wil zeggen dat een mobilisatie wordt uitgevoerd tijdens een actieve beweging van de patiënt.

Kinesio-Taping
Kinesio-taping oftewel cure-taping wordt gedaan om spieren en gewrichten te ondersteunen, ontspannen of juist om meer spanning en stabiliteit te creëren. Deze moderne tape-techniek is dus voor meer toepassingen te gebruiken.

Moxa lamp
De moxa-lamp is een chinese warmtelamp met een diepe heilzame werking op gewrichten/spieren/huid.